2019   Beelden in Gees Zomerexpositie

          Beelden in Gees kunstcollectief SMALT

2018   Munnekeburen Into the wetlands

          Artelier Aelderhooghe Harrie Arling kosmotronics

          Suus Kooiman schilderijen &encaustic

2020

Voorjaarsexpositie bij Artelier Aelder Hooghe met Wanda Janota (Assemblages) 


Najaarsexpositie bij Artelier Aelder Hooghe met Lieke van Gijtenbeek (Mixedmedia) 


Kerk Kunst

7 februari tot 1 maart 2020

De WHEEM 10 Zweeloo

Monique Berger etsen, litho’s en tekeningen.

Joke Holwarda, objecten met een verhaal en sieraden.


10 oktober t/m 1mei 2021 expositie Hardenberg-art.


2017  Aalden, vanaf 27 februari ‘Artelier Aelderhooghe’

         met Ria Penthum en Bowe Roodbergen

Eerdere exposities

informatie

Joke Holwarda

edelsmid &

beeldend

kunstenaar

Artelier Aelderhooghe

Koemarsendrift 4

7854 RV Aalden

06 55 91 59 50

openingstijden:

als het bord buiten

staat en op afspraak

van 1994 tot en met 2012 verschillende exposities in Nederland


Joke heeft haar opleiding gevolgd bij de edelsmeden/beeldend kunstenaars Coen Mulder, Mirjam Twaalfhoven, Maria Hees, Ineke van Wengerden, Gerard van Dam, Frans Megens, Janske Megens en Dick Spruyt.


In haar atelier Aelder Hooghe worden op ambachtelijke wijze exclusieve sieraden uit verschillende materialen vervaardigd. Ze werkt onder andere met goud, zilver, brons, hout, steen en vele andere materialen. Meestal werkt ze in opdracht en dat geeft voor zowel de opdrachtgever als voor haarzelf een extra dimensie en een persoonlijke benadering van het onderwerp. Verder werkt ze veel met het thema ‘opnieuw mooi’ hierbij worden kapotte sieraden opnieuw vormgegeven tot een eigentijds sieraad. De prachtige authentieke ornamenten blijven hierbij bewaard.


Dutch & Beautiful bestaat uit een serie vierkante colliers die gemaakt zijn naar aanleiding van de Spakenburgse Klederdracht. Hieruit voortvloeiend is ook een armband ontstaan en tevens een buitenobject genaamd ‘Dubbel Qua Draad.’

 

Haar project ‘Vinestra In Vista’ een hanger in de vorm van een Gotisch-Romaans kerkraam dat ook is uitgevoerd als een eigentijdse vormgeving van het RAAM uit het dertiende eeuwse kerkje van Zweeloo en is tevens uitgevoerd als stilte-object / zitbank op de algemene begraafplaats in Zweelo met een hoogte van 4,5 meter! (zie foto)


Joke geeft op creatieve wijze vorm aan wandpanelen en bijzondere kunstobjecten zowel voor binnen als buiten. Haar ontwerpen kenmerken zich door een grote dynamische expressie, wat bij het publiek verwondering en interesse opwekt.


Docent AKE kunstencentrum van 2017 tm 2019.


De afgelopen jaren heeft ze aan veel exposities haar medewerking verleend. Joke is tevens de initiator van het internationale kunstproject ‘Kunst Schrijft Geschiedenis’, de kunstroute ‘Textiel Leeft’ en het tot stand komen van de gedichtenroute die gekoppeld is aan de Aalderrondomme.


In het Drentse zanddorp Oud-Aalden is haar atelier/kunstwinkel gevestigd met uitzicht over de brink en de es. Naast haar eigen werk wordt er werk geëxposeerd van gastexposanten.


Haar laatste project was in samenwerking met Stichting Aelder Hooghe Kunsten het realiseren van de wandelroute ‘de Rode Draad’ waarvoor ze zelf de bankjes op de route heeft ontworpen. Zie www.aelderhooghekunsten.nlVinestra In Vista